Microsoft възкреси кламера и отново го уби

6
1560

Кламерът, познат и под името Clippy е виртуален герой, който се появи в Office 97 и запознаваше потребителите с възможностите на офисните програми на Microsoft. Софтуерният гигант се отърва от това чудо с излизането на операционната система Windows XP през 2001 година. Но тази седмица Clippy отново се появи в един от продуктите на корпорацията. Само че съвсем за малко.

В GitHub бяха публикувани анимирани стикери на Clippy, предназначени за корпоративния мениджър Teams. За съжаление, още на следващия ден всичко изчезна и сега се намира някъде в дълбоките архиви на разработчиците. Но някои потребители успяха да изтеглят файловете и дори да ги инсталират.

Оказа се, че служителите на Microsoft са поели инициативата и са възкресили Clippy без да се допитат и да се съобразят с мениджмънта на софтуерния гигант. Позицията на Microsoft е съвсем друга – компанията не възнамерява да го добавя в Teams и предпочита въобще да забрави за неговото съществуване.

Но феновете на Кламера организираха петиция, с която молят Microsoft да върне стикерите в месинджъра. Своя глас можете да дадете в сайта на компанията.

Мненията за Clippy са противоположени. Някои потребители го харесват, а други ужасно се дразнят от неговото присъствие. В крайна сметка Microsoft го премахна от своите продукти и не възнамерява отново да даде работа на Clippy.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Nobodyu
Nobodyu

А от къде може да си го изтеглим? Все пак някой трябва да го е качил в обблака

Фен на кламера
Фен на кламера

Дайте линк да изтеглим Clippy

st34
st34

https://engineroom.teamwork.com/resurrecting-clippy-89843fcc9871

Dowload
https://teamwork.github.io/clippy.desktop/
Разархивирате в папка и стартирате .exe файла!

windows е боклук
windows е боклук

„Microsoft възкреси кламера и отново го уби“
Хахахахахаха те с каквото се заемат го убиват, както стана с скайп и с още кои ли не програми които купиха и след това „подобриха“ 😀

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

моя коментар е просто този линк „https://www.youtube.com/watch?v=yX8yrOAjfKM“

sulaco
sulaco

Обаждане в съпорта на Майкрософт:
– Имам проблем: инсталирах Windows и цяла година не е забивал.
– Вие имате пиратска версия на Windows!