Microsoft възнамерява да инвестира във Foursquare

0
39


Microsoft
и редица други големи технологични компании опитват да си осигурят дял във Foursquare, докладваха днес от Bloomberg. Според сведенията преговорите между двете компании дори вече са в напреднал стадии, макар все още да не е сигурно ще има ли сделка или  не.

Социалната мрежа, която предлага на потребителите си възможността да споделят кои места са посетили, се справя по-добре от очакваното. С всеки изминал месец Foursquare записва все по-добри резултати, а по-рано през месеца редица експерти предвидиха, че рано или късно технологичните компании ще видят изгодите от социалната мрежа и ще опитат да инвестират в нея.

Foursquare отказа коментар по темата.

„Мисля, че доказахме бизнес модела си” сподели преди време Стивън Розенблат – един от директорите на компанията. „Бизнес моделът ни е много ясен и очевидно работи дори по-добре отколкото очаквахме. Развиваме се по-бързо, отколкото предполагахме дори.”

Въпреки това обаче експертите смятат, че пред 4-годишната компания има още много път преди да се утвърди като марка в технологичния свят. По-рано днес пък представители на Foursquare заявиха, че се работи по нова версия на приложението им за Android.

Колкото до Microsoft, всичко това изглежда като повторение на вече излъчен епизод. През 2007-ма година компания вложи 240 милиона долара за 1,6% от Facebook – рискован ход, който обаче се оказа изключително печеливш. Дали няма да се случи същото и с Foursquare?

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари