Microsoft възнамерява да купи TikTok, за да спаси онлайн услугата от забрана в САЩ

13
1046

Президентът на САЩ Доналд Тръмп наскоро заяви, че планира да обяви своето окончателно решение, в съответствие с което услугата TikTok трябва да бъде забранена на територията на Северна Америка и сега китайската компания ByteDance иска да продаде американската част от своя бизнес на някоя компания от САЩ. Цената на TikTok в глобален мащаб се оценява на $50 милиарда, като американският дял навярно струва около един милиард долара.

Преди няколко часа Bloomberg съобщи, че този купувач на TikTok може да бъде корпорацията Microsoft. Изданието The New York Times от своя страна сподели, че софтуерният гигант вече води преговори с ByteDance за купуването и за цената на американската част на TikTok. Малко по-късно информацията бе потвърдена и от информационната агенция Bloomberg. Официалните представители на Microsoft отказаха да дадат коментар по този въпрос.

Онлайн услугата TikTok се радва на голяма популярност в целия свят, включително и в САЩ. Но с нарастването на неговата известност, растеше и безпокойството на американските власти, които считат, че TikTok може да се използва от китайското правителство за събираме на информация за американските граждани.

TikTok полага всички възможни усилия, за да се дистанцира от своята родителска компания и се опитва да убеди всички, че в китайските сървъри не се записват каквито и да било потребителски данни и отрича да има връзка с правителството на Китай.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари