Microsoft възнамерява да покаже работата на командния интерпретатор Ubuntu Bash в средата на ОС Windows

0
32

В списъка с мероприятия по време на конференцията Build 2016, която трябва да започне всеки момент в Сан Франциско, потребителите откриха сесия с интригуващото име „Стартиране на Ubuntu Bash в ОС Windows“ (Running Bash on Ubuntu on Windows). Предполага се, че по време на тази сесия Microsoft ще демонстрира работата на командния интерпретатор Bash в средата на Windows. Засега няма допълнителни подробности, а уеб-страницата, описваща този проект, засега отсъства.

 

Това не попречи на специалистите, като например Мери Джо Фоули (Mary Joe Foley) от ZDNet.com, да предположи, че става дума за стартиране на командния интерпретатор Bash с помощта на частично интегриран Linux в операционната система Windows, следи от който бяха открити в ОС Windows 10 Redstone преди месец. Ако тази хипотеза се окаже вярна, то IT-специалистите и системните администратори ще могат да стартират пълноценен Bash в средата на Windows, без да се налага използването на странични за операционната система на Microsoft програми, като Cygwin или MYSYS.

 

Bash е един от най-разпространените UNIX командни интерпретатори за операционната система Linux, който често се използва за автоматизация на работата и поддържа променливи и функции. Неин аналог в ОС Windows е Windows PowerShell.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари