15.9 C
София

Microsoft готвят Office за iPad

Най-четени

От известно време насам Microsoft работят по нова версия на пакета от приложения Office, която този път ще бъде предназначена за употреба върху iPad. Според The Daily, новият софтуер за iOS ще позволява синхронизация с уеб пакета Office 365 и Windows Phone, но няма да използва всички функции от техните приложения. За да направи новия си продукт по-атрактивен, Microsoft ще понижи цената му, като тя вероятно ще бъде изравнена с тази на приложенията на iWork за $ 10.

Освен това, софтуерният гигант съобщи, че засега няма да представя заместници на настоящите приложения за Windows и Mac. Преди няколко месеца от Microsoft съобщиха, че ще представят нов пакет за операционната система на Apple, специално разработен за новата й версия X Lion. Въпреки това, заради представянето на Windows 8 следващата година, специалистите изглежда са заети да оптимизират Office 15 за работа с потребителския интерфейс Metro в следващата версия на операционната система.

Ако Microsoft наистина успеят да представят Office за iPad, те ще получат известно влияние на пазара на таблети, където все още се представят слабо. Windows 8 ще има задачата да предостави нови възможности за развитие на редмъндския гигант, тъй като ще разполага с тъч-оптимизиран интерфейс и ще може да се използва при разработката на таблети. Доставките на софтуера обаче, няма да започнат до средата на 2012г., а и съществува възможността той да не получи очакваните отзиви на пазара на мобилни устройства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини