fbpx
0.8 C
София

Microsoft даде възможност в магазина на Windows да бъдат вграждани и други магазини

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Софтуерният гигант даде възможности на външните разработчици да поместват в Microsoft Store техните магазини с приложения, игри и друго цифрово съдържание. Това нововъведение е валидно за Microsoft Store както за Windows 10, така и за Windows 11.

През следващите два или три месеца в Microsoft Store ще станат достъпни магазините Amazon и Epic Games Store, а по-късно там ще се появят и други магазини. Директно от Microsoft Store ще може да се търси и закупува съдържание, което се предлага и в други онлайн магазини. За всеки от тях ще има отделна страница с описание, оценки, потребителски коментари и отзиви, както и друга подобна информация.

Има и още едно нововъведение, което софтуерният гигант е интегрирал в Microsoft Store. Разработчиците могат да се откажат от таксуването на Microsoft при взимането на пари от потребителите за виртуалните стоки и услуги, както и да използват произволни външни платежни онлайн услуги, като Microsoft няма да взема комисионни от подобни разплащания. Тоест, 100% от печалбата е за разработчиците. Но това нововъведение не засяга игрите – техните разработчици както преди трябва да плащат комисионна на Microsoft, независимо от начина на разплащане за техните продукти.

Счита се, че това се прави за по-добра конкуренция с онлайн магазина на Apple.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини