Microsoft демонстрираха тъч версия на Office за Windows

0
12

По време на конференцията Build Microsoft демонстрираха нова все още незавършена версия на Office за Windows оптимизирана за тъч управление. Компанията не съобщи кога можем да очакваме софтуера, но от работните им файлове си личи, че има още много, по което да се работи.

От това, което виждаме, предназначената за тъч управление версия на Office до голяма степен напомня на версията на Office за iPad, която дебютира едва миналата седмица. Всички елементи от потребителския интерфейс на софтуера са оразмерени така, че да могат лесно да се натискат с пръст. По време на демонстрацията, всичко – от преместването и променянето на размера до разглеждането на изображения в PowerPoint – изглежда, че се случва нормално – само с почукване или влачене на пръста по екрана.

Microsoft уточниха, че софтуерът е бил създаден „от нулата“ с технологията DirectX, като изглежда тъч версия на Office ще има както за Windows 8.1, така и за Windows RT.

Уточняваме, че Office 2013 също има „тъч“ режим, но единственото, което прави е да увеличи разстоянието между надписите и бутоните в настолната версия. Тези, които са го пробвали, твърдят, че използването му е трудно без мишка и клавиатура и в този си вид е почти невъзможен за ползване в по-малък таблет.

 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за