Microsoft добави в ОС Windows 10 реклама, която не може да се изключва

14
3823

Microsoft интегрира в своята най-нова операционна система реклама, която предлага на потребителите да изтеглят и инсталират един от продуктите на корпорацията. Към днешен ден тази реклама виждат само потребителите, които работят с приложенията Mail и Calendar – вградени софтуерни инструменти в ОС Windows 10.

Не може да се каже, че тази реклама е много дразнеща, но голяма част от потребителите не са доволни, а и много от тях са на мнение, че това е само началото. Лошото е, че няма начин тя да бъде изключена – не са предвидени подобни опции. Получава се така, че част от полезната площ на екрана се заема от рекламата на продуктите на Windows.

Един от тези продукти е Microsoft Outlook. При кликването върху тази реклама потребителят се препраща към официалния уеб сайт на Microsoft с поле, в което трябва да бъде въведен телефонния номер. А към смартфона се изпраща линк за изтегляне на рекламираното приложение. Да напомним, че Outlook работи с iOS, Android и Windows 10.

Логично е да се помисли, че след инсталирането на това приложение рекламата ще изчезне. Но не, тя продължава да се показва на потребителя. Дори и хората, които използват един и същ пощенски клиент, независимо дали неговата мобилна и/или десктоп версия, също виждат тази реклама.

Microsoft вече съобщи, че това не е бъг, а нова функция и именно така трябва да бъде.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари