Microsoft представи новата версия 17115 на операционната система Windows 10 (за тестери), в която се пови интересна настройка за защита на личните данни.

Главните промени на Windows 10 версия 17155 са новите настройки на конфиденциалността. Но за да се получи достъпа до тези настройки, операционната система трябва да се инсталира от нулата. Опциите се появяват преди началото на използването на новата Windows 10. Възможно е включването и изключването на редица настройки, свързани със събирането на лична информация.

Освен предишните опции, предлагат се две нови настройки – Inking & Typing и Find my device. Първата прекратява изпращането на информация за почерка на потребителя към сървърите на Microsoft при използването на таблет или персонален компютър. Втората опция се използва за откриване местоположението на компютърното устройство.

Тези настройки се появяват и след обновяването на Windows 10 до версия 17115, но тяхното меню е доста объркано и некрасиво. Това е версия за тестери, а с излизането на стабилната версия, се очаква да отпадне необходимостта от преинсталирането на операционната система, за да се появи новият програмен прозорец с настройките на конфиденциалността.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
блажени са верующите :)
блажени са верующите :)
3 години

Това е като да си дадеш ключа и домашния адрес на непознат мангал на име Сатя Мангала срещу честната му пионерска дума, че той няма да влиза у вас когато те няма. Или ако влезе, нищо няма да вземе, само ще разгледа какво си имаш в къщи. Айде трийте го тоя пробит spyware и не се занимавайте с глупости!

АхОх
АхОх
Отговор на  блажени са верующите :)
3 години

До „блажени са верующите :)“ , за съжаление Андроид и Мас са същите. Андроид праща на Гукъл или Китай, а Мак на Ябълката.
Само Линукс е свободен, но няма достатъчно драйвери.
Надеждата ми беше, че Азия ще развият като Русия собственна дистрибуция и от там ще натиснат производителите да направят драйвери, но уви това не стана…. та ще трябва да се примирим.

Евреин
Евреин
Отговор на  АхОх
3 години

Епъл не праща, можеш да снифираш трафика.

Коментатор
Коментатор
3 години

Не е много по темата, но все пак да все включа с коментар.

Не знам как и какво добавят и променят – тази сутрин мина някаква актуализация и старт менюто ми замина цялото.

Чип и Дейл
Чип и Дейл
3 години

Пак някакви лайнуй комплексарчета са налазили и серат. Стойте си на linux-bg.urg ама там няма какво да четете.

нямам такова
нямам такова
3 години

тъпи модератори – напишете нещо по-ново