Microsoft представи новата версия 17115 на операционната система Windows 10 (за тестери), в която се пови интересна настройка за защита на личните данни.

Главните промени на Windows 10 версия 17155 са новите настройки на конфиденциалността. Но за да се получи достъпа до тези настройки, операционната система трябва да се инсталира от нулата. Опциите се появяват преди началото на използването на новата Windows 10. Възможно е включването и изключването на редица настройки, свързани със събирането на лична информация.

Освен предишните опции, предлагат се две нови настройки – Inking & Typing и Find my device. Първата прекратява изпращането на информация за почерка на потребителя към сървърите на Microsoft при използването на таблет или персонален компютър. Втората опция се използва за откриване местоположението на компютърното устройство.

Тези настройки се появяват и след обновяването на Windows 10 до версия 17115, но тяхното меню е доста объркано и некрасиво. Това е версия за тестери, а с излизането на стабилната версия, се очаква да отпадне необходимостта от преинсталирането на операционната система, за да се появи новият програмен прозорец с настройките на конфиденциалността.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари