Microsoft добави нова функционалност в търсачката Bing. Това е функцията за визуалното търсене, даваща възможност на потребителите да заснемат обект с помощта на камерата на смартфона и да го намерят чрез търсачката Bing.

Новата функционалност много прилича на Google Lens и другите подобни решения за бързо разпознаване на заснетите обекти с помощта на алгоритми с изкуствен интелект.

Новата функция за визуално търсене вече е достъпна в няколко приложения. Включително отделното приложение Bing за iOS и Android, Microsoft Launcher за Android, Microsoft Edge за Android. Съвсем скоро тази възможност ще се появи и в браузъра Edge за iOS.

Понякога е невъзможно да опишеш с думи, какво точно искаш да намериш“ – коментира Microsoft относно новата функционалност

В новата функционалност има категории. Възможно е търсенето по породи кучета, известни забележителности, аксесоарите върху дрехите и още много други. Приложението се опитва да разпознае обектите на изображенията. А ако обектът бъде разпознат като някаква потребителска стока, той ще бъде потърсен в различните интернет магазини, за да може да се видят неговите характеристики, цена и други параметри.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
112Демократтака си е Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
така си е
така си е

„Понякога е невъзможно да опишеш с думи, какво точно искаш да намериш“ – коментира Microsoft относно новата функционалност

Вярно е. Особено ако си западняк на възраст под 30 – с едноцифрен брой прочетени през живота си книги, двуцифрено IQ и речник от трицифрен брой думи, една трета от които едносрични и една трета – нецензурни…

Демократ
Демократ

Западняците средно имат повече прочетени книги от един Българин, в ЕС България е на последно място по средно прочетени книги. Това са факти, другото е тролско-хейтърска тъпотия.

112
112

Супер функционалност но едва ли ще го добавят за тяхната забравена платформа.