Microsoft добавя нова реклама в екрана за настройките на ОС Windows 10

6
1579

В уеб пространството започна да се разпространява информация, че Microsoft е добавил нов рекламен елемент в програмния прозорец на настройките на Windows 10. Това е банерът „Вземи още повече от Windows“ (Get even more out of Windows), който е започнал да се появява на екраните на компютрите, работещи под управлението на версия Windows 10 May 2020 Update и нагоре. Както бе досега, новият банер рекламира продуктите на Microsoft, но този път още по-агресивно.

Уеб порталът Windows Latest съобщи, че през следващите няколко седмици този банер ще започне да се появява в програмния прозорец на настройките актуалните версии на Windows 10. Отбелязва се, че той ще се появява след инсталирането на кумулативните обновявания или след рестартирането на операционната система. Никой не се учуди, че целта на този банер е рекламирането на онлайн услугите и приложенията на Microsoft.

След кликването върху този банер се появява страница на цял екран, която предлага на потребителя да пробва различни продукти на Microsoft, включително Windows Hello, Microsoft 365, Your Phone и други. Но този път рекламата е много агресивна – програмния прозорец не може да се затвори И единственото което може да се направи е да се кликне върху Next или върху иконата „Напомни ми след три дни“ (Remind me in 3 days), с което този програмен прозорец временно се затваря.

Ако сте избрали да погледнете следващата страница, то ще видите че нейното име е „Използване на препоръчителните настройки на браузъра“ (Use recommended browser settings). Ако потребителят се съгласи с тези промени, то браузърът Edge става браузър по подразбиране за тази операционна система, а търсачката по подразбиране естествено е Bing. Освен това Edge се появява в таскбара и на десктопа на компютърната система.

Ако не сте кликнали да изберете препоръчителните настройки на браузъра следва трета страница. Тя предлага да започнете използването на облачната офис услуга Microsoft 365. При това на различните потребители се предлага или отстъпка в размер на 50% през първата година от използването на облачния офис, или възможност за безплатното използване на Microsoft 365 в продължение на един месец. Ето тук вече потребителят може да се откаже от тези предложения, да затвори този програмен прозорец, който да напомним отново, че е на цял екран, и да се върне отново към настройките.

Това не е всичко. След затварянето на предишните страници се появява неголям програмен прозорец, който предлага да бъдат направени препоръчителни настройки, с които Edge става браузър по подразбиране. Интересно е че това съобщение се появява дори и в случаите, когато браузърът Edge вече се използва по подразбиране.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари