Microsoft добавя нови екстри към пощата Hotmail

0
13

Редмъндският гигант Microsoft официално обяви детайлите около новите промени в електронната пощенска услуга Hotmail. Целта на обновяването е пощата да стане по-конкурентна на услуги от сорта на Gmail.

Hotmail е една от водещите електронни пощи в света и има впечатляващите 343 милиона потребители. Само за сравнение, Gmail се използва от едва 150 милиона души по данни от месец септември, миналата година. Hotmail е една от най-старите пощенски услуги и е създадена преди цели 14 години. Gmail е отскоро на пазара, но е най-бързо развиващата се услуга за електронна поща в момента, въпреки че все още не е номер едно.

Сред новите екстри в услугата на Microsoft е Hotmail Highlights. Това позволява на потребителите да виждат в синтезиран вид най-важното от входящата си кутия, в рамките на една страница. Информацията е организирана според източника, контактите свързани с Facebook и Twitter, и други критерии. Това напомня за контролния панел на Windows 7 и начина, по който е организирана информацията там.

Въведена е нова Sweep функция, която служи за филтриране на писмата, които не са точно спам, но не са и първа грижа за вас. Тази функция е по-опростена и лесна за използване от стандартните филтри, които присъстват в Gmail.

Налична е интеграция с Office Web Apps и вече е възможна редакцията на документи без да излизате от вашата поща. Друго удобство, което ви спестява прехода към други сайтове е интеграцията с някои видеопортали. Ако получите линк към видео от Hulu или YouTube можете да го гледате директно през Hotmail.

Присъстват и множество подобрения в сигурността, но остава съмнителен въпроса, дали цялостните промени ще помогнат на Microsoft да отмъкне част от потребителите на Gmail.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари