Microsoft добавя режима Modern Standby в операционната система Windows 10X

4
2371

Но повечето традиционни лаптопи са необходими няколко секунди за излизане от хибернация. В този режим те не приемат електронните писма или съобщенията на социалните мрежи. За решаването на този проблем в ОС Windows 10 е предвидена поддръжката на режима Modern Standby. Това е специален режим на готовност, по време на който компютърът зарежда необходимите данни докато спи.

Новата операционна система Windows 10X първа ще получи режима Modern Standby. Това ще даде възможност на лаптопа постоянно да остава активен и включен към Глобалната мрежа.

Windows 10X е новата операционна система на Microsoft, която се базира на Windows Core OS. Очаква се тя да излезе през периода от месец март до месец юни 2021 година. Въпреки че Microsoft не публикува информация за Windows 10X и за бъдещото развитие на Windows 10, тя без каквито и да било анонси обнови старите спецификации и добави допълнителна информация за операционната система от следващо поколение. Именно в това обновяване се казва за поддръжката на режима Modern Standby в ОС Windows 10X.

При устройствата, работещи под управлението на Windows 10X, режимът Modern Standby е подобен на работата на смартфоните. Повечето приложения от Windows Store (UWP и PWA) ще могат да се възползват от новата функционалност на Windows 10X. Програми като Outlook Mail, Calendar, Photos, OneDrive и т.н., ще могат да обменят дори и големи файлове, докато устройството на потребителя е в режим на заспиване.

Новият режим всъщност е режим на готовност с ниска консумация на енергия и се различава от хибернацията и заспиването,

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари