Microsoft е вградил ИИ в Windows 10. Сега с обновяването на операционната система ще се занимава невронна мрежа.

Софтуерният гигант вече е тествал изкуствения интелект по време на предишното обновяване. В корпоративния блог се казва, че след това, броят потребители, обърнали се за помощ към техническата поддръжка, е намалял два пъти. Освен това, през месец април тази година, обновяването на Windows 10 е било изтеглено над два пъти по-бързо от 250 милиона компютърни устройства.

Изкуственият интелект анализира работата на операционната система, след което взема решение, дали обновяването трябва да се стартира веднага след излизането или е по-добре малко да се изчака. В блога се отбелязва, че някои компютри имат редица проблеми, които могат да попречат за пълноценното инсталиране на обновяването за операционната система Windows 10. Изкуственият интелект ще може да регистрира и да се оправя с тези грешки.

В началото на месец юни Microsoft заедно с CWRU създаде съвършено нов метод за използването на квантови алгоритми за повишаване точността на диагностиката на онкологичните заболявания. Технологията използва изкуствен интелект, електронния облак Microsoft Azure и шлемът за смесена реалност Microsoft HoloLens. Може да се окаже, че именно Microsoft ще създаде изкуствения интелект от следващо поколение.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
6 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
SLAYERПенчоbluewaterИстинатаУмерен Ретроград Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

още един шпионин… fuck microsoft

Истината
Истината

Шизофренията се лекува, отивай. Може да е късно обаче.

Пенчо
Пенчо

Истината, за теб вече е късно да

Кольо
Кольо

Затова ли всеки ден обновявания, че понякога и повече от веднъж и кампютъра като нокаутиран баксьор не може да отлепи докът текат. Да ви го начукам микромеки изроди.

Копача
Копача

Най-проблемния ъпдейт на 10ка до сега, а двойно по-малко обръщения към поддръжката… сигурно сигналите към поддръжката са бъгнати и не стигат до тях 🙂

SLAYER
SLAYER

Свободни сте да ползвате каквато ОС желаете! Лек ден!

Иван
Иван

Ами… Не сме. Голяма част от корпоративният софтуер не върви на друго различно от Windows. Тъй че… „Свободни“ сме.

bluewater
bluewater

В личен план сме свободни. В корпоративен няма как да сме свободни защото трябва да се съобразим с политиката на корпорацията за която работим. Ако корпорацията е наша и ние взимаме решенията сме свободни да изберем според нашите нужди и финансови възможности какъв софтуер ще ползваме готов или написан за нас и ако е написан за нас за каква платформа да е написан.

Пенчо
Пенчо

Ние сме свободни да, но на теб ти желая цял живот да ползваш уиндоус 10.

SLAYER
SLAYER

Както ти цял живот ползваш XP ли? Аз винаги мигрирам към по-нови версии, така, че пожеланието ти е трудно изпълнимо.

Умерен Ретроград
Умерен Ретроград

Операционната система Уиндоус умря.
Последното нещо което горе-долу приличаше на операционна система беше 8.1. Уиндоус 10 е платформа за ползване на хардуеъра на от майкрософт за предоставяне (понякога насилствено) на услуги и кражба на информация.
Все някога някой ще зачеше майкрософт и производителите на хардуър (напр. Интел) за насилствената миграция към уиндоус 10. Включително за „невъзможното“ инсталиране на интелски драйвери под Уин7 което се преодолява с промяната на един байт и разрешаване на неподписани драйвери.