Вчера беше втория вторник на месеца, което означава, че Microsoft трябваше да издаде редовния пакет с обновления за Windows и свързаните с него продукти, но това не се случи. Компанията се извини на потребителите си, че възникнала в последната минута ситуация ги е накарало да забавят пускането на февруарските обновления.

„Наш първостепенен приоритет е да осигурим възможно най-доброто преживяване за нашите потребители в защитата и поддръжката на техните системи. Този месец ние открихме в последната минута проблем, който може да се отрази негативно на някои потребители. Този проблем не беше разрешен навреме за планираното пускане на обновленията днес“, обясняват от Microsoft. Миналият месец компанията публикува едва четири бюлетина, като единият от тях бе свързан с проблем с Flash. Не е ясно колко ще са бюлетините този месец, но мнозина се надяват, че тук ще бъде включена кръпка за наскоро открит проблем, свързан с начина обработка на SMB трафика, който може да доведе до отказ за доставяне на услуга.Както вероятно знаете, от този месец компанията прекратява публикуването на традиционните бюлетини по сигурността, заменяйки ги с онлайн база данни, именуваща се Security Updates Guide.

Наскоро компанията представи нов процес по доставяне на обновленията, който включва Monthly Rollup пакет, съдържащ, както обновления по сигурността, така и странични ъпдейти, предварителен преглед на Monthly Rollup и пакет с обновления, насочени само към сигурността на системата. А за да намали големината на последния пакет, обновленията за Internet Explorer от този месец ще са достъпни, като самостоятелен ъпдейт. Решението за това бе продиктувано от запитване на потребители, които са поискали осигуряването на по-голяма гъвкавост, позволявайки им да наложат пачовете за Windows и тези за Internet Explorer.

Няма яснота кога ще излезе февруарския пакет с обновления.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анон-имен
Анон-имен

ШоГ, боНба!
Ако М$ толкова бяха заинтересовани от потребителите си, нямаше да ни правят Windows 10 Mobile порт за ПЦ!

ДДЗ
ДДЗ

M$ са заинтересовани за паричките си, което означава, че се въздържат да пуснат нещо, което ще доведе до тотални проблеми с Прозорците им, тъй като така само ще увеличат желанието на мнозина да минат към друга платформа. Това е.

mathur
mathur

Ще го пуснат февруари …2018…