Microsoft забрани първоаприлските шеги на своите служители

4
993

Тази година корпорацията Microsoft реши да забрани на своите служители да участват в първоаприлски шеги. Ръководителят на маркетинговият отдел Крис Капосела изпрати вътрешни имейли до служителите, с което предупреди всички да не участват и да се въздържат от публични шеги, понеже това може да доведе до нежелателни последствия за репутацията на корпорацията.

„Оценявам че хората отделят време и ресурси за подготовката на подобни шеговити мероприятия, но считам, че можем повече да загубим, отколкото да спечелим, като се опитваме да бъдем смешни в този ден.

Това е денят, в който технологичните компании се опитват да проявят своята креативност с помощта на шеги в деня на Глупака. Понякога това е забавно, но понякога не. Натрупаният към днешен ден опит в тази посока показва, че тези шеги имат незначително и краткотрайно влияние, но могат да доведат до нежелателни новини в Глобалната мрежа“ – зави Капосела.

Да си припомним, че през 2013-та година Microsoft за едно денонощие промени дизайна на Bing в стил Google. През 2015-та година софтуерният гигант представи приложение за смартфоните Lumia, което променя Windows Phone на мобилната версия на MS-DOS. Корпорацията от много години участва в създаването на безобидни първоаприлски шеги, но по всичко личи, че сега се отказва от тази идея.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
глас народенBarnibootБай Иван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай Иван
Бай Иван

На 1 април Майкрософт даде почивен ден на служителите си. Иначе те продължават да се шегуват с нас през цялата година.

boot
boot

Байко, не е смешно, а трагично. Ама ме кефи постът ти. Обещавам някога, ,евентуално, може би, да се замисля дали да ползвам каквото и да е на МС. Ама не се заклевам – само обещавам, щото се мъча да нечевам, евентуално, може би, на мисловна дейност.

Barni
Barni

M$, вие там в сащ чували ли сте за декомрация, за дискриминация?!

глас народен
глас народен

За кое, за гръцката пропаганда? Това не беше ли онова с тайните доноси на определена дата и число?