Microsoft закрива софтуерната линия Expression

0
31

Без много шум редмъндската компания Microsoft реши да спре производството и поддръжката от софтуерната линия Expression. Става въпрос за комерсиални инструменти, предназначени за създаване на интернет сайтове и софтуерни приложения, съобщи Neowin.

Продуктите Expression бяха сравнително отскоро на пазара. За първи път бяха анонсирани от Microsoft през 2005 година, а през 2007 излезе първата версия на Expression Studio.

Новината за ликвидирането на пакета беше оповестена в сайта на Microsoft, посветен на Expression. Приложенията Expression Studio 4 Ultimate и Expression Studio 4 Web Professional вече са спрени от продажба, а поддръжката им ще бъде прекратена през 2015 година. Разширена поддръжка ще има до пет години след това.

Expression Design 4 и Expression Web 4 вече могат да се изтеглят безплатно, но за тях не е осигурена техническа поддръжка. Това значи, че потребителите ще трябва да ги ползват на собствен риск.

Единственият продукт, който остава в продажба до края на 2013 година е Expression Encoder 4 Pro. Expression Blend пък ще се слее с Visual Studio 2012.

Основен мотив за закриването на линията Expression е, че Microsoft не иска да поддържа софтуерни продукти, които дублират функциите си с други техни продукти, които са по-популярни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари