Преди два дни младата компания Swing съобщи, че екипът разработчици и създадените от тях технологии преминават към Microsoft и се обединяват с екипа на Skype.

Стартъпът се занимаваше с разработването на SWNG приложения за iOS устройства. С помощта на тези програми потребителите могат да създават клипове с дължина 1 секунда – своеобразни живи фотографии. Тази възможност присъстваше в смартфоните Lumia и iPhone, и може да бъде видяна и днес.

В състава на разработчиците и програмистите на SWNG участват бивши специалисти на Apple и Instagram, а в стартъпа вложи инвестиции един от съоснователите на Twitter. Засега не е много ясно, какво точно ще прави Microsoft с тази покупка. Софтуерният гигант се ограничава само с общи приказки, че екипът на SWNG ще помага в създаването на нови функции за Skype. Може би в този месинджър ще се появи още нещо, което почти няма нищо общо с неговото основно предназначение.

Microsoft най-добре знае какво да прави с новата услуга. Но вместо да оправи сегашните проблеми на Skype, корпорацията продължава да добавя нови функции в месинджъра. Но може би живите фотографии са нещото, което липсваше в Skype и навярно този ефект ще се хареса на потребителите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари