Microsoft съобщи в своя корпоративен блог за закупуването на младата компания Semantic Machines.

Semantic Machines е стартъп от Бъркли, Калифорния, занимаващ се с най-съвременни разработки на изкуствения интелект. Компанията се фокусира върху обучението на ИИ, който може да води разговор. Разговорът се води на такова ниво, че потребителят не може да разбере, дали разговаря с ИИ или с човек.

Semantic Machines разработва изкуствен интелект за чатботове. Компанията е създадена през 2014 година и към днешен ден е получила общо около $20,9 милиона инвестиции. В стартъпа инвестираха General Catalyst и Bain Capital Ventures.

Повечето днешни ботове и интелигентни асистенти изпълняват само най-опростените команди и отговарят само на несложните запитвания. Но не могат да разберат смисъла и да водят естествен диалог.

Semantic Machines е уверена, че техният изкуствен интелект не само правилно и точно ще отговаря на въпросите на потребителите, но и ще може да осъществява естествен диалог.

Новият изкуствен интелект със сигурност ще се появи в програмните продукти на софтуерния гигант – Azure Bot Service, както и виртуалните асистенти Cortana и Xiaolce, използващи ИИ от подобен тип.

Както обикновено в подобни случаи, сумата на сделката не е обявена пред медиите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари