Microsoft започна да блокира ъпдейтите за старите ОС Windows с нови процесори

8
139

Януари 2016 година Microsoft обяви в своя блог, че възнамерява да се откаже от обновявания за компютрите, оборудвани с нови процесори (тогава това бяха шестото поколение Intel Skylake), работещи под управлението на считаните вече за стари операционни системи Windows 7 или Windows 8.1.

Това предизвика огромно недоволство сред потребителите. Дотолкова огромно, че Microsoft размисли и удължи поддръжката на Skylake процесорите с още една година. По този начин, компютрите с процесори на Intel от шесто поколение продължиха да получават обновявания за Windows 7 / 8.1 до цялостното спиране на поддръжката на тези харесвани операционни системи.

Опа…

Но това беше тогава, а сега с процесорите Intel Kaby Lake от седмо поколение и AMD Ryzen е друго. Ars Technica съобщи, че Microsoft изцяло е прекратил изпращането на обновявания за Windows 7 / 8.1, работещи на компютри с новите CPU. Това не е чак толкова ново, понеже Microsoft предупреждаваше, че на практика ще застави тези потребители да преминат към Windows 10.

Но ситуацията си остава твърде неприятна, понеже Windows 8.1 например, все още се намира в цикъла на активната техническа поддръжка и трябва да получава обновявания до 9-ти януари 2018 година. Windows 7 трябва да се поддържа до 2020 година и решението да се спре центъра за обновяване за тези конфигурации изглежда съвсем брутално.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари