Microsoft започна да въвежда в ОС Windows 10 елементи от новия дизайн

5
3299

В рамките на голямото обновяване Windows 10 Sun Valley, което се очаква да излезе през втората половина на тази година, има вероятност операционната система на Microsoft да получи съществен редизайн. Очакванията са много елементи на интерфейса да получат визуален стил като на Windows 10X, което вече се вижда в новите компилации за тестерите на операционната система Windows 10.

Уеб порталът Windows Latest съобщи, че към днешен ден софтуерният гигант е започнал да тества опцията RoundedWindowCornersPrototype, която закръгля ъглите на програмните прозорци на приложенията, като и на старт менюто, уведомленията, настройките и някои други ключови елементи на операционната система. По идея това би трябвало да даде на Windows 10 по-естетичен вид като при macOS.

Да отбележим, че Microsoft и по-рано използваше подобни закръглени ъгли, чак до Windows 8, когато бе въведен интерфейса Metro. Засега е рано да се каже кога софтуерният гигант възнамерява да въведе тези промени. По всичко личи, че Microsoft все още тества тази възможност, но не е взел окончателно решение по повод новия дизайн на своята операционна система.

Новините за редизайна на Windows 10 за първи път се появиха, когато Панос Панай  (Panos Panay) стана ръководител на хардуерния бизнес на Microsoft по отношение на Windows. Тогава той обеща, че корпорацията ще направи повече инвестиции във Windows 10, за да ускори въвеждането на различни иновации и да направи Windows най-добрата операционна система.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари