Microsoft започна да показва реклама директно във файловия мениджър на Windows 10

6
1625

Потребителите не са забравили досадните предложения на Microsoft за обновяване до Wndows 10. По всичко личи, че софтуерният гигант ще използва подобни методи за предлагане на облачното хранилище OneDrive. Много потребители се оплакаха, че директно във файловия мениджър на Windows 10 започна да се показва досадно предложение за месечен абонамент за OneDrive с цена $7.

Предложението за „най-добрата сделка“ се появява докато потребителите на Windows 10 се прехвърлят от една папка към друга. Всъщност клиентската програма за OneDrive е предварително инсталирана в операционната система и потребителите могат да качват там до 5 GB информация. А Microsoft напомня, че чрез месечен абонамент за само $6,99, този обем може да бъде увеличен до 1 TB. Отказът от предложението не спира показването на тази реклама.

Хубавото е, че тази реклама може да се изключва от настройките на файловия мениджър. Това е параметърът „Show sync provider notification“ (показване на съобщенията от провайдъра). Само че това действие ще изключи потенциално важните съобщения от страна на OneDrive.

Някои пазарни анализатори считат вграждането на подобен вид реклама за неудачно, понеже операционната система Windows 10 е платен продукт.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари