Microsoft започна още по-агресивно да предлага обновяването до Windows 10, но за някои потребители новата ОС ще е безплатна

1
4

От 29-ти юли обновяването от Windows 7/8.1 до Windows 10 ще стане платено и от 30-ти юли съобщението за безплатно обновяване, което отдаван омръзна на всички, ще спре да се показва. Но до 29-ти юли има доста време и Microsoft явно се опитва да го използва възможно най-добре.

 

Начините за убеждаване на потребителите са най-различни. Един от примерите е ъпдейтът KB3035583 за Windows 7, който дори да бъде деинсталиран и забранен, отново тайно се реактивира и изтегля файловете за обновяване до Windows 10. А сега се появи информация, че инсталирането на Windows 10 започна автоматично да се добавя в планирането на задачите, без да уведомява потребителите.

При всички случаи потребителят може да се откаже от обновяването. Но за да се откаже, трябва да знае за това и много потребители могат да изпуснат момента, когато обновяването стартира и на сутринта да заварят системата си обновена. Уеб-порталът TomsHardware счита, че Microsoft е задействал тежката артилерия.

 

От друга страна Microsoft официално обяви в своя корпоративен блог, че Windows 10 ще бъде безплатна за потребителите с „помощни технологии„. В уеб страницата Microsoft Accessibility Blog се казва, че това са незрящи хора, хора с увредено зрение, ограничена мобилност и хора с увреждания, които използват лупата, за да прочетат текста на екрана, използват визуална алтернатива на звука и други.

Появиха се упорити слухове, че Windows 10 ще се предлага и като онлайн-услуга – тоест, операционната система ще бъде безплатна и Microsoft ще печели от реклами. Това е неофициална информация, която обаче изглежда правдоподобно след като разбрахме, че Microsoft двойно увеличава рекламните плочки.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Светльо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Светльо
Светльо

Ей, тия Майкрософт не случиха на потребители! Потребителите на Андроид се молят за бърз ъпдейт, а тия не щат да чуват! :doh: