Microsoft започна още по-агресивно да предлага обновяването до Windows 10, но за някои потребители новата ОС ще е безплатна

1
2

От 29-ти юли обновяването от Windows 7/8.1 до Windows 10 ще стане платено и от 30-ти юли съобщението за безплатно обновяване, което отдаван омръзна на всички, ще спре да се показва. Но до 29-ти юли има доста време и Microsoft явно се опитва да го използва възможно най-добре.

 

Начините за убеждаване на потребителите са най-различни. Един от примерите е ъпдейтът KB3035583 за Windows 7, който дори да бъде деинсталиран и забранен, отново тайно се реактивира и изтегля файловете за обновяване до Windows 10. А сега се появи информация, че инсталирането на Windows 10 започна автоматично да се добавя в планирането на задачите, без да уведомява потребителите.

При всички случаи потребителят може да се откаже от обновяването. Но за да се откаже, трябва да знае за това и много потребители могат да изпуснат момента, когато обновяването стартира и на сутринта да заварят системата си обновена. Уеб-порталът TomsHardware счита, че Microsoft е задействал тежката артилерия.

 

От друга страна Microsoft официално обяви в своя корпоративен блог, че Windows 10 ще бъде безплатна за потребителите с „помощни технологии„. В уеб страницата Microsoft Accessibility Blog се казва, че това са незрящи хора, хора с увредено зрение, ограничена мобилност и хора с увреждания, които използват лупата, за да прочетат текста на екрана, използват визуална алтернатива на звука и други.

Появиха се упорити слухове, че Windows 10 ще се предлага и като онлайн-услуга – тоест, операционната система ще бъде безплатна и Microsoft ще печели от реклами. Това е неофициална информация, която обаче изглежда правдоподобно след като разбрахме, че Microsoft двойно увеличава рекламните плочки.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Microsoft започна още по-агресивно да предлага обновяването до Windows 10, но за някои потребители новата ОС ще е безплатна"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Светльо
Светльо

Ей, тия Майкрософт не случиха на потребители! Потребителите на Андроид се молят за бърз ъпдейт, а тия не щат да чуват! :doh: