Microsoft започна тестовете на режима Internet Explorer в браузъра Edge

0
474

Софтуерният гигант продължава да развива своя браузър Edge, базиран на Chromium и вече започна да добавя нови функции, адресирани към корпоративните клиенти и потребители. Така например, Microsoft започна тестовете на режима на съвместимост с Internet Explorer в нощните компилации на Edge за разработчици.

Идеята е, ако на някое предприятие или фирма се наложи да използва остарял уеб сайт или онлайн услуга, която работи коректно единствено с използването на Internet Explorer, то те да могат да използват съвременен браузър със съответния режим на съвместимост. И още, системните администратори на различните компании ще могат да задават списък със сайтовете, които по подразбиране задължително се отварят в режим на съвместимост.

Новата тестова версия съдържа и удобни функции за офиса, като например групова политика, по-строги мерки за информационна безопасност и преглед на PDF файлове на корпоративно ниво. Microsoft започва да вгражда и някои функции, които ще бъдат готови през „следващите няколко седмици“, включително интегрираното в браузъра търсене на хора, отварянето на специален нов раздел за бизнеса, в който има препратки към Office 365 и безопасна синхронизация на данните.

Режимът на съвместимост с Internet Explorer се появи за първи път в началото на месец юни в Chromium Edge версия 76.0.182.0 в канала Canary.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за