Microsoft запуши повече от 20 дупки в IE

5
20


Вчера излезе редовния пакет с обновления на Microsoft, насочен към Windows и свързаните с него устройства. Акцент в юнския Update Tuesday е грижата за дупки в браузъра Internet Explorer, като изправените уязвимости тук са повече от 20 и всички те са с определени като „критично важни“, което означава, че налагането на тези кръпки е наложително.

Основната част от уязвимостите, адресиращи популярния браузър са свързани с възможността за изпълнение на случаен код по дистанционен път, а така също уязвимости в паметта, както и възможност за повишаване на привилегиите.

MS15-057, бюлетин, който също е насочен към критична уязвимост, засяга Windows Media Player и експлоатирането ѝ може отново да доведе до отдалечено изпълнение на случаен код.

Сред маркираните, като „важни“ бюлетини, имаме такъв, който е насочен към Microsoft Office, Microsoft Common Controls и ядрото на системата, Active Directory, Microsoft Exchange. Бюлетините са насочени към всички десктоп и сървърни системи на Microsoft, включително и Windows Server 2003, чиято поддръжка припомняме приключва след по-малко от месец.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари