От началото на 2018 година става невъзможно безплатното обновяване. Последната възможност ще бъде премахната на 31 декември.

Към днешен ден потребителите с предишните версии на операционната система на Microsoft разполагат с няколко възможности за безплатно обновяване до Windows 10. Една от тях е постоянната програма на Microsoft за потребителите с ограничени възможности, които използват специални технологии. Тази програма очевидно вече не е толкова постоянна, понеже софтуерният гигант обяви официалната дата на нейното прекратяване.

Според обновената страница за безплатното обновяване до Windows 10, потребителите с ограничени възможности могат да се възползват от това предложение до изтичането на 31 декември 2017 година. Microsoft показва тази дата още в първия абзац от описанието на тази програма и още веднъж – в раздела за често задавани въпроси (FAQ). Това означава, че тази година е последната, когато тези потребители могат безплатно да се обновят до Windows 10.

Тази възможност бе масово използваната от потребителите като вратичка за безплатно обновяване до Windows 10, понеже не се правеше проверка, дали потребителят наистина е с ограничени възможности. От началото на следващата година този трик няма да минава.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
24 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари