Microsoft значително подобри работата на пясъчника в ОС Windows 10

3
1783

През 2018 година разработчиците и програмистите на Microsoft представиха интересно нововъведение за операционната система Windows 10. Потребителите получиха възможност да стартират така нареченият пясъчник (Windows Sandbox). Това е специализирана виртуална среда, в която могат да бъдат стартирани ненадеждни програми и да се отварят потенциално опасни уеб сайтове без притеснения, че компютърната система ще бъде заразена или повредена, понеже в този режим не е даден достъп до файловете на компютъра. А сега за новата тестова компилация Windows 10 build 21343 излезе важно обновяване на тази функция, след инсталирането на което Windows Sandbox стартира много по-бързо и работата с него е по-комфортна.

В началото виртуалната среда Windows Sandbox се базираше на технологията на специализираните контейнери (Windows Container), която е интегрирана в ОС Windows 10. Тогава, средата в която се стартираха тези контейнери, съвпадаше с хоста на операционната система, което водеше до понижаване на производителността и дългото време на стартиране на самия пясъчник. В новата версия за тестери този проблем е оправен чрез реализирането на нова среда за стартиране и работа на контейнерите. По този начин е постигнато по-бързото стартиране на Windows Sandbox, а програмите в тази виртуална среда работят осезателно по-бързо.

Разработчиците на обновената версия на Windows Sandbox споделят, че това обновяване особено много ще се хареса на притежателите на по-стари компютри с бавни процесори, понеже и при тях пясъчникът ще работи много по-ефективно благодарение на оптимизираната среда.

4.3 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари