Microsoft издаде датата на излизане на Windows 10 May 2020

9
2396

Актуализацията на Windows 10 May 2020 ще бъде пусната между 26 и 28 май, според току-що направен теч от Microsoft.

Както забелязаха от технологичния портал Windows Latest, Microsoft случайно разкри тази информация в своя Schedule Driver Shiproom. Така, ако приемем информацията за достоверна, то можем да очакваме ъпдейтът да дойде в един от тези три дни.

Информацията потвърждава слуховете, които чухме по-рано от Мери Джо Фоли от ZDnet, който ни каза, че неговите източници смятат, че актуализацията Windows 10 May 2020 ще бъде достъпна на 28 май.

Според тези спекулации първоначалното намерение на Microsoft е било да пусне следващата голяма годишна актуализация на Windows 10 на 12-ти май, но тя се е забавила, вероятно поради откриването на уязвимости от типа 0day в операционната система, които са се нуждаели от спешна корекция преди излизането, поради което същото е било отложено.

Последни промени

Също така в началото на месеца Microsoft официално разкри сред членовете на своя кръг от бета тестери Insider Preview какви ще бъдат окончателните промени, които ще влязат в официалната актуализация Windows 10 May 2020. Софтуерният гигант също е изправен пред предизвикателството да се справи с изчистването на всички по-стари бъгове, проблеми и дефекти в кода на операционната система, причинени от последните актуализации още от 2019 г. и от 2020 г., най-вече след миналогодишната майска актуализация, Windows 10 May 2019, която срина стабилната работа на Windows 10 за много потребители по света, след което Microsoft беше принудена да пуска ъпдейт след ъпдейт, който да коригира грешките и бъговете на предишния, но със себе си отваряше още няколко нови такива.

Сред най-променените аспекти ще бъдат функцията за търсене в Windows 10 с цел да се направи по-бърза работата на компютъра. Още очакваме сериозни проблеми в гласовия асистент с изкуствен интелект Cortana, която най-сетне ще бъде преместена като отделно приложение в операционната система и няма да бъде само част от лентата за търсене, като в същото време Microsoft обещава, че асистентът ще разбира и комуникира много по-добре на разговорен и ежедневен стил – нещо, което дори в момента убягва.

Една от най-интересните промени също ще бъде възможността за преинсталиране, поправяне или възстановяване на Windows 10 чрез изтегляне на необходимите файлове от облака. Така вече няма да бъде необходимо да имате USB флаш памет с качена Windows 10, ако се налага да поправите или нулирате компютъра си – една малка част от изцяло облачната версия на Windows 10, която Microsoft има амбициите един ден на може да предложи. Промените още включват подобрения в работата на виртуалните работни плотове, подобрено възпроизвеждане на видео и други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари