Microsoft: изкуственият интелект ще промени всичко

2
43
Според Дейв Каплин от Microsoft, развитието на изкуствения интелект напълно ще промени начина, по който ние възприемаме техниката. Точно изследванията на ИИ към момента трябва да бъдат най-активни и те ще влияят на света около нас в бъдеще. Това изявление не е изненадващо, имайки предвид, че компанията от Редмънд ще инвестира големи средства именно в развитието на изкуствения интелект.

Въпросът относно ИИ е много спорен. От една страна, имаме противници относно създаването на софтуер, който може да ни заплашва за в бъдеще. От друга – има и гласове с призиви от необходимост за развитие на тази технология на пазара. В последната група хора намираме Дейв Каплин от компанията Microsoft, който призова за ИИ на специална конференция в Лондон.

По думите му, ИИ е “най-важната технология, върху която в момента се работи в света”. Каплин добавя, че “[изкуственият интелект] ще промени отношението ни към технологиите. Ще промени начина, по който се отнасяме един към друг”. Представителят на Microsoft казва: “аз Вярвам, че ИИ ще промени дори и възприятията за това, какво означава да бъдеш човек”. Тезата е много смела и само бъдещето ще покаже дали е така, както казва Каплин. Вие какво бихте споделили по този въпрос?

Другото нещо е, че развитието на изкуствения интелект трябва да се случва все по-бързо и по-бързо, в изследването са включени най-големите компании в света. ИИ може да се използва в най-различни области: гласови асистенти, машини за обучение, медицински изследвания или в прогнозиране на бъдещето.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Microsoft: изкуственият интелект ще промени всичко"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz