Microsoft изрази признание на създателя на AppGet за помощта в създаването на Windows Package Manager

5
895

Миналата седмица създателят на AppGet заяви, че Microsoft директно е копирала неговия проект и го е представила като своя Windows Package Manager, познат и като winget. Той сподели, че корпорацията Microsoft се е свързала с него, поканила го е на интервю с продължителност цял ден, по време на което обсъдили всички аспекти на AppGet и възможното му назначаване на работа. Но след това в продължение на 6 месеца от Microsoft няма нищо.И точно един ден преди анонса на Windows Package Manager корпорацията скромно го е отбелязала в своя блог.

Сега Microsoft признава, че не е благодарила както трябва на китайския разработчик Кайван Беджи за неговия принос в създаването на Windows Package Manager. Днес корпорацията изрази признание за редицата функции реализирани във winget и благодари за неговите идеи и неговото съдействие. Всъщност Microsoft изобщо не се извинява за цялостното и директно копиране на идеите от AppGet, а просто казва, че се е справила със задачата с помощта на проекта с отворен код AppGet.

Андрю Клиник, ръководителят на екипа, „създал“ (чрез копиране) Windows Package Manager си спомни, че се е срещал с Бейджи миналото лято и е изслушал неговите идеи, как трябва да изглежда и да работи този продукт и че се „е вдъхновил“ от неговия проект AppGet.

Разбира се, AppGet е проект с отворен код и всички заинтересовани лица имат право да създават негови версии, като само трябва да споменат кой е авторът на оригинала. Но такива ли трябва да бъдат действията на една от най-мощните и най-богати корпорации в света? Така ли се става и се отстоява името „софтуерен гигант“?

4.5 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари