Microsoft реши проблем с дефектно обновление, публикувано заедно с февруарския Patch Tuesday, предава Threat Post.

По-рано този месец, компанията издаде редовния си пакет с обновления за Windows и свързаните със системата продукти. Оказва се обаче, че едно от стаковите обновления (KB4601392), идващи с този пакет е причина за нежелани проблеми. Стаковите обновления представляват ъпейти, които поправят грешки в компонента, който отговаря за инсталирането на обновления.

След възникването на грешките, компанията е разследвала случаите и е установила наличието на проблема. „Съществува известен ни проблем с прогреса на инсталирането на обновленията по сигурността от девети февруари“, съобщиха в края на миналата седмица от компанията. Проблемите, свързани с KB4601392 са засегнали потребителите на Windows 10 (версия 1607 за х32- и x64-битови системи), както и Windows Server 2016. Грешката се изразява в невъзможност за налагане на обновленията, като процеса спира на 24% и не продължава след това.

Microsoft пишат, че вече са издали решение за този проблем (KB5001078), но той трябва да бъде инсталиран преди налагането на февруарския пакет с обновления. Ако обаче сте активирали автоматичното инсталиране на обновленията за Windows, Microsoft дават други решение.

„За да избегнете проблема на устройствата, които вече имат инсталиран KB4601392, рестартирайте устройството и следвайте единствено стъпките 1, 2 и 4а от ръководството за ръчно повторно налагане на компонентите на Windows Update“, пишат Microsoft. След това рестартирате устройството пак и KB5001078 ще се инсталира автоматично чрез Windows Update – когато проверите ръчно за обновления или ще бъде доставено автоматично. „След това ще можете да инсталирате последното кумулативно обновление от Windows Update“, обясняват те.

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
U4en
U4en
9 месеца

шокиран съм

U4en
U4en
Отговор на  U4en
9 месеца

шук и ожъс

penty
penty
Отговор на  U4en
9 месеца

Това е немислимо!!!!

Àhméd Mérçév - Алиено Аркану
Àhméd Mérçév - Алиено Аркану
Отговор на  U4en
9 месеца

Става дума за SSU – service stack update, а не за обикновено обновление.
Нека пишман разбирачите да запазят мълчание и да не си ‘излагат’ знанията!

Явно че Даниел трябва да започне да пише с дебел шрифт важните неща в текста, белким българина поне прочете тях освен и заглавието!

haha
haha
9 месеца

„е причина за нежелани проблеми.“ – а останалите ъпдейти са желани проблеми.

Gringo44
Gringo44
9 месеца

Пъпеши! Като ви наблюдава човек отстрани, тук пишете все едни и същи но поне да бяхте прочели статията и кой обикновено ги пуска !
Методи Дамянов -17.02.2021, 11:06
И става въпрос за: „Windows 10 (версия 1607 за х32- и x64-битови системи), както и Windows Server 2016.“

Константин
Константин
9 месеца

off-topic: Някой знае ли защо google translate не предлага гласово произнасяне на превода на български? Дори от английски на български липсва. Българският е единственият език в Европа за който липсва тази функция. Има произношение дори за македонски, сръбски, албански. Това да не е западната версия на отричане на българският език?
Във връзка с това членувам в няколко групи в Телеграм, в които присъстват и руснаци, които доста често пускат заядливи коментари за българския. И прави впечатление, че са млади, т.е не е наследено от соц режима, което означава за мен че е целенасочено действие.

Kiro
Kiro
9 месеца

„Ако обаче сте активирали автоматичното инсталиране на обновленията“ – Майкрософт забрави ли, че изключи опцията ДЕ-активиране при Windows Home ? Не говоря за супер разбирачите, а за нормалните потребители.

Veli
Veli
9 месеца

Най-добрия и качествен Windows си остана седмицата…

Master
Master
Отговор на  Veli
9 месеца

От едни ъпдейти стана толкова лагава, че накрая я смених с линукс и при мен нещата се решиха. машинката си беше домашен сървър, сега направо хвърка. Прозорците стават само за игри и някои конкретни софтуери.

БегиМани
БегиМани
9 месеца

Всяка версия на Вирус10 с проблемите си… 🙂