Microsoft има проблеми с активирането на ОС Windows 10

18
1960

Системата за активиране на операционна система Windows досега винаги е работила без проблеми, а с излизането на Windows 10, тя бе значително опростена и подобрена. По този начин миграцията към новата ОС стана много по-лесна. Но днес потребителите започнаха да се оплакват от автоматичен даунгрейд на операционната система – Windows 10 Pro започна да се прехвърля към Windows 10 Home без каквото и да било предупреждение и без видими причини.

По всичко личи, че в сървърите за активиране на ОС Windows е възникнал някакъв проблем и активацията се губи. Опитът за повторно активиране на Windows 10 не дава резултат. В Reddit вече се появи отделно огромно разклонение от основния форум, пълно с оплакванията на потребители с еднакви случаи на прекратена активация.

След много години използване на ключа от Windows 8 за безплатно обновяване до Windows 10, внезапно получих съобщение, че моят ключ всъщност е за Windows Home и трябва да се смени версията на операционната система“ – оплаква се потребител.

Microsoft съобщи че знае за проблема и работи върху обновяване. Информацията бе разпространена от техническата поддръжка на софтуерния гигант. Ако и вие имате проблеми с активацията на Windows, софтуерният гигант препоръчва да се изчака няколко часа и отново да се провери, дали активацията не се е завърнала.

Да се надяваме, че проблемът ще бъде бързо отстранен и няма да окаже влияние на стабилната работа на компютрите.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
10 Отговори на коментарите
13 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
14 Автори на коментарите
quakebluewaterЛинуксКольоManjaro Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Anonimous
Anonimous

Всъщност този проблем се появи вчера около 20:00 чешко време. След като си излязох от една игра ми излезе съобщение тоно по темата… 🙁

Няколкото часа минаха, след 2 часа става денонощие с проблема 🙁

Anonymous
Anonymous

Интересното е че след като се оправи, се появиха някой файлове, които бях изтрил…
И старата ми картинка на десктопа. Май проблема е бил свързан с опит за връщане на изгубени файлове, но аз нямам нищо за връщане 😉

bluewater
bluewater

@Anonymous – Това с файловете и с десктопа което си написал не те ли притеснява? Тоест купил си си една машина и си я предоставил на някой да прави промени по негово усмотрение? Остарял съм явно и не ги разбирам тези работи.

Agentpat™
Agentpat™

Аз нямам проблеми. Закупих си евтино Retail ключе от популярен сайт и вече близо година всичко спи по 10-та ми. Не ми е излизало никакво предупреждение.

мартин
мартин

швиндоуз е услуга , при това калпава, приятно „прекарване“ за 700млн. зомбита

Линукс фен
Линукс фен

Епа, много си умен, ние всички Линукс фенове сме най-умните. Да, онзи съседа със скъпите коли и хубави жена са такива, щото са зомбита, а ние тука сме умни и затова по цял ден пишем команди в терминали.

Кажи им го!

Кольо
Кольо

Линукса що няма отделни домашна и професионална версии на една и съща дистрибуция. Явно и те не са решили този проблем. 😀

Линукс
Линукс

Линукса има хиляди версии. Всичките са популярни и то много.

Кольо
Кольо

Аз какво съм писал, домашна и про версия на една и съща дистрибуция. Прочети пак, баааавно, за да схванеш какво съм написал

quake
quake

@Линукс фен
Ако ще цитирам „скъпите коли и хубави жена“ при „съседа“, като ценности – по-добре да тракам команди на терминала. Псевдо-мутренските, гъзар – whanna-be въжделения по-скоро отвращават. А и по-добре такива индивиди да не ползват линукс, че току-виж го моделирали според своите развбирания :)))

Линукс
Линукс

Всеки, който има хубава жена и скъпа жена е мутра. Няма нито един с такива неща, който да не е. Аз по цял ден компилирам пакети. Това ми е удоволствието.

quake
quake

@Линукс – не, ти си ПСЕВДО мутра-гъзар whanna-be . Тоест – желаеш ценностите на мутрите и гъзарите, но си много далеч от тяхните „постижения“ и това те вбесява и комплексира. Интелекта отсъства и асоциираш житейските ценности с „хубава жена“ и „скъпа кола“. Естественно този шаблон отхвърля гневно всичко, което не се вписва в неговата система от „ценности“ (авторитарен-агресивен прото модел). Представител на една загубена прослойка от комплексирани и озлобени младежи, търсещи конфронтация с всички наоколо, смятащи новите/популярни вещи за постижение, приемащи спътниците в живота за украшение за хвалене, отхвърлящи всеки и всичко, свързано с интелектуално и/или културно израстване. Това е… Виж още »

Труе Macedonec
Труе Macedonec

„а с излизането на Windows 10, тя бе значително опростена и подобрена. “
Да, дам. 🙂

Аз ве аз
Аз ве аз

Стои си Pro при мен, с Microsoft Toolkit. Който е купувал крадени ключове от ония фалшиви сайтове, рекламирани в калдата, си го заслужава.

AxOx
AxOx

Навремето като си активираш ОС, тя си седи до края на света… а сега си проверява постоянно… та утре може и компютъра да спре да работи.
Чудя се дали има и времеви бомби …като ако не си в Интернет за 5 години да ти спре… може и да ги има вече, защото това не е ОС която си купил, а услуга.

Пенчо
Пенчо

Честито на печелившите. Да знаете че някой ден и логването през клауда ще спре и тогава ще реват много „нямащи нищо за криене“ балъци на спайуер 10.

Manjaro
Manjaro

Така ще е,като вожда им се преориентира в направата на еко тоалетни хахаххаа

bluewater
bluewater

Представи си колко забавно би било ако и тоалетните работят като ОС : „появиха някой файлове, които бях изтрил…“ би било „А? Тоалетната ми върна онова дето го с@ах миналия ден“ или „неразпозната команда моля из@ерете се отново“