Microsoft инвестират $670 милиона в дейта център в Айова

1
8

Microsoft вложиха $670 милиона в изпълнението на нов проект наречен „Project Mountain“ („Проект планина“). В рамките на проекта ще бъде построен дейта център, в който ще работят общо 29 служители.

В изпълнението му участва не само софтуерната компания, но и общината на град Уест Де Моан, както и представители на самия щат Айова. Заради готовността си да развиват бизнес на територията на щата, Microsoft ще получат от него данъчен кредит в размер на $20 милиона.

На територията на дейта центъра ще се помещават сървъри, устройства за нетуъркинг както и офиси за поддръжка на облачните услуги на компанията. Microsoft вече имат центрове с подобни функции на други места в света, сред които Сингапур, Хонг Конг, Ирландия и Холандия. Според запознати със сделката, дълго преди осъществяването й Microsoft са били започнали да инвестират в дейта центъра, което означава, че общата сума вложена в него със сигурност възлиза на над милиард долара.

Привличането на технологични компании е приоритет в политиката на щата Айова. Фирмите, които пожелаят да поместят дейта центровете си именно там, могат да се възползват от гореспоменатите данъчни облекчения, направени с цел да стимулират развитието на бизнеса им.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
E. D. Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
lime.vonavi
lime.vonavi

Дейта? Наистина?:shake_puter: