Както припомнят от Softpedia, вече на няколко пъти в публичното пространство се е завъртал слуха, че Microsoft възнамерява да „пенсионира“ контролния панел в Windows – ключова част от всяко едно издание на Windows. И след появил се наскоро нов подобен слух, може би времето за промяната е дошло, коментират от медията.

„С Windows 10, компанията премина към модерна концепция, която иска да наложи на всички фронтове“, пише Богдан Попа от Softpedia. „За да стане възможно това, Microsoft прехвърля възможности, които преди се предлагаха в класически контролен панел към Settings приложението, и последното голямо обновяване на Windows 10 позволява на тази идея да се развие. Само че, не е тайна също така че премахването на класическия контролен панел към Settings се осъществява прекалено бавно, като самата компания кога остарялата функционалност ще бъде премахната веднъж завинаги“. Явно това време е дошло, ако се доверим на Рафаел Ривера, който споделя в Twitter информацията, че в предстоящият да излезе билд 19587 ще бъде осъществено именно това. Следващото голямо обновление на Windows е под номер 2004 и трябва да излезе по-късно тази пролет. Дали тази промяна ще бъде въведена в него или на по-късен етап, не е известно. Ривера, Microsoft MVP използва реверсивен инструмент, който сам създава, за да сканира за промени в бъдещите билдове на Windows, когато се натъква на промяната, предава на свой ред ONMSFT

Гледайки коментарите под публикацията на Ривера, явно подобна промяна няма да се хареса на някои хора. Независимо кога ще настъпи промяната, дано Microsoft направят нещата, както трябва, а не както например с Paint. ONMSFT припомнят опита им да подменят Paint с UWP еквивалента му, но след всичкия шум, който впоследствие вдигнаха потребителите, компанията промени плана си и върна обратно приложението.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
31 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари