Microsoft и Amazon намалиха цените на облачните си услуги

3
28

Вчера от Amazon съобщиха, че ще намалят цените на облачните си услуги и буквално след няколко часа Microsoft ги последваха с подобна информация.

Първоначално от Amazon съобщиха, че ще намалят таксите за ползването на капацитет в облак както в S3 така и в EBS. Цената на услугата S3 във всички региони сега е с до 22% по-ниска в зависимост от потребявания капацитет. Ако ви интересуват какви ще бъдат таксите за S3 в Европейския съюз можете да ги проверите тук.

При EBS (Elastic Block Store), намалението на цените варира според региона и може да бъде проверено на тази страница. При някои региони цените сега са 50% по-ниски.

Намаленията и на двете услуги влизат в сила от 1 февруари 2014 година и ще се приложат автоматично.

Microsoft, както споменахме, не останаха по-назад. Нещо повече, те съобщиха, че не просто ще намалят цените с до 20%, но и ще таксуват всички еднакво, независимо кой регион обитават. Това, на практика, означава, че ползването на Azure в някои части на света ще бъде с около 10% по-евтино от ползването на услугите на Amazon.

Намаленията на Microsoft, обаче, ще влязат в сила не по-рано от 13 март, което дава известна преднина на конкурентите им.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари