Microsoft и AT&T анонсираха сделка, по силата, на която американският телекомуникационен гигант ще увеличи сериозно зависимостта си от услугите предлагани от облака на Azure в сделка, оценявана на близо два милиарда долара, пишат Techrunch.

Още с идването си настоящият изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела обяви намерението си да пренесе компанията в XXI век и днес редмъндския техногигант завладява все повече територии в облака, променяйки си облика от чисто облачна компания в такава, която доставя облачни операции и SaaS (software-as-a-service) услуги. Компанията успешно диша във врата на безспорния лидер тук Amazon и печели нови и нови контракти за стотици милиони, какъвто е и настоящия.

Според сключеното от двете компании споразумение, AT&T ще премести по-голямата част от немрежовите си приложения в облака на Microsoft, Azure, а в допълнение на това се съгласява да пренесе операциите, извършвани от бизнес компютрите си към Microsoft 365.

„AT&T е лидер в дефинирането на това как модерните технологии, в това число 5G и изчисленията по периферията ще трансформират всеки аспект на нашето всекидневие. Водещите компании в света се възползват от облака ни и за нас е удоволствие, че и AT&T избраха нас, за да оптимизират иновативните си процеси“, сподели при анонса на сделката Сатя Надела. „Заедно ние ще приложим силата на Azure и Microsoft 365, за да преобразим начина, по който служителите на AT&T си сътрудничат и за да оформим бъдещето на медиите и комуникациите за хората“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари