Microsoft и Daimler искат да превърнат колата ви в офис

0
29


Daimler AG
, производител на немските автомобили Mercedes, и Microsoft анонсираха по време на провеждащото се в момента изложение IFA 2016 общо сътрудничество, което цели да направи колите на компанията „офис на колела“, предава Techrunch.

Изцяло новата функционалност In Car Office  цели интеграцията на Microsoft Exchange в информационната система, идваща с автомобилите. Така колата ще ви доставя осъвременена и навременна информация за вашите предстоящи срещи и провеждащи се конференции и ще доставя различна допълнителна информация, като да речем упътване за най-добрия маршрут до мястото на следващата ви бизнес среща.

Това не е първия подобен експеримент на Microsoft. По-рано тази година компанията влезе в партньорство с Hamman и Volvo, което цели интеграцията на характеристики на офис пакета в колите на шведската компания. По-рано пък, тази година Пеги Джинсън от Microsoft обясни стратегията на компанията и визията им за пазара на интелигентните автомобили и автономните возила. Вместо подобно на Google и Apple да имат планове да създават собствени автомобили, Micorosft желае да създаде операционната система и придружаващия го софтуер за тях.

In Car Office ще бъде достъпна в колите на компанията още с моделите, които ще излязат от заводите на Mercedes в първата половина следващата година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари