Microsoft и Nvidia започнаха съвместна работа върху подобряването на ИИ, управляващ Cortana

0
43
Microsoft CNTK (Cognitive Toolkit) е платформа за обучение на ИИ, която управлява гласовия помощник Cortana и разпознава човешката реч с 90% точност. Microsoft подготвя ъпгрейд за CNTK и досега търсеше подходящия производител, който може да създаде необходимите устройства и ускорители. Този производител се оказа Nvidia.

За да оптимизират производството на нови графични ускорители за CNTK, Microsoft и Nvidia започнаха съвместна работа. Създадени са няколко нови програмни библиотеки и алгоритми за дълбоко машинно обучение, които дават възможност на изкуствения интелект бързо да разпознава изображения и човешка реч с помощта на новите GPU на Nvidia.

CNTK е среда, в която програмистите могат да създават компютърни модели за решаване на отделни и обособени проблеми. Целта е да се получи добре трениран и обучен модел, който може да изпълнява конкретни задачи, като например търсене в огромна база медицински данни за определяне на правилната диагноза.

Тренирането на компютърните модели изисква твърде много време и изчислителна мощност. Ето защо Microsoft дава възможност на някои свои клиенти да тестват нови GPU като част от електронния облак Azure. Ъпдейтът на CNTK ще ускори работата на облачните услуги тип Azure N, в които се използват GPU, базирани на предишните архитектури Kepler и Maxwell на Nvidia.

Новата CNTK среда включва суперкомпютъра DGX на Nvidia, който струва $129 000 и има 8 процесора Tesla P100 с архитектура Pascal.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари