16.8 C
София

Microsoft и Red Hat се обединяват за съвместна работа в облачните изчисления

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft и Red Hat обявиха, че са сключили важно споразумение за съвместна работа в областта на облачните услуги. В рамките на това партньорство, Linux-дистрибуцията Red Hat ще работи в облачната платформа Microsoft Azure, а служителите на двете компании ще работят съвместно и ще си съдействат при техническото обслужване на клиентите. Каква точно ще е ролата на Red Hat не се съобщава, няма данни и за финансовите условия на сделката.

 

Само преди няколко години подобно споразумение би изглеждало нещо съвсем немислимо, понеже Microsoft и Red Hat са на точно противоположните полюси на развитието и разпространението на операционни системи. От една страна Microsoft традиционно отрича философията на открития сорс-код, а от друга страна Red Hat, както и другите привърженици на Linux в продължение на много години превръщат тази идея в реалност.

Но сценариите се променят в светлината на нарастващата активност на Microsoft в света на Open Source. В крайна сметка софтуерният гигант вече има още един ценен съюзник в лицето на компанията Red Hat, която ще предостави на Microsoft своята собствена Linux-дистрибуция, както и обновяванията за нея.

Поддръжката на някои Linux-дистрибуции в Azure се появи още преди няколко години, но Red Hat не бе сред тях. Сега Red Hat Enterprise Linux ще бъде версията на Linux за корпоративни клиенти, използващи Azure.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини