През месец октомври 2017 година ръководителят на Microsoft Сатя Надела посети някои магазини на Xiaomi в Пекин. По време на тази визита директорът на софтуерния гигант бе съпроводен от Лей Хун, основател и ръководител на Xiaomi и Ван Сян, шеф на отдела за международно развитие.

След като се запозна с продукцията на Xiaomi Сатя Надела сериозно се заинтересува от разработките на китайската компания, което в крайна сметка доведе до подписване на договор за съвместна работа. В рамките на това официално споразумение компаниите ще работят върху нови съвместни продукти, в които ще бъдат внедрявани най-новите технологични и иновационни разработки. Информацията е публикувана в официалния сайт на Xiaomi.

В договора се казва още, че двете компании съвместно ще работят върху развитието на облачните технологии и ще си сътрудничат в областта на изкуствения интелект. Microsoft от своя страна се наема да помогне на Xiaomi в усвояването на нови за китайската компания пазари и ще популяризира нейните мобилни и смарт устройства.

Партньорите съвместно ще работят върху проекти в областта на изкуствения интелект, компютърното зрение и човешка реч. Очаква се появата на онлайн услугите на Microsoft в бъдещите устройства на Xiaomi.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари