Microsoft махна празния лист от иконката на Word

17
2353

Microsoft за първи път от пет години обновява дизайна на иконките на офисния пакет Office 365. Промените ще засегнат приложенията във всички операционни системи – Windows, Mac, iOS и Android.

Навярно първото нещо, което ще забележат потребителите в офисните приложения на Microsoft, е че в логотипа на Word вече го няма добре познатият празен лист, който се появи още през 2007 година. Празния, готов за писане лист виждаме вече цели 11 годни. Новите иконки са част от голямото обновяване на дизайна на Office 365 и демонстрират новите възможности на офис пакета, базирани на изкуствен интелект.

Нашето ново решение се състои в отделянето на буквата и символа от иконката, като на практика има два слоя – един за буквата и друг за символа, които в бъдеще можем да обединяваме и разделяме“ – поясни главният дизайнер на Office Джон Фридман (Jon Friedman).

В промоционалните изображения можем да видим и други нови иконки – на OneDrive и Skype.

Новите иконки са само част от промените, очаквани в офисния пакет. Microsoft възнамерява значително да опрости интерфейса и да добави поддръжката на Fluent Design. Обновяването ще започне след около месец, като първи ще го получат мобилните приложения и Office 365.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
11 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

2007-а година е най-разбиращата се иконка. 2010-а е 3Д прозрачен дизайн, а тази последната е мазало дето е трудно да видиш дори буквата. Ако цветовете са почти еднакви и имате проблем с разчитането на букви ще Ви е доста трудно да разграничите кое какво е.

Димитър
Димитър

Съгласен на 100%. Дизайнът в днешно време е плаче майката.

Анти-фейк нюз
Анти-фейк нюз

Или просто остаряват и не искате да се разделите с това, с което сте свикнали по същия начин по който сте виждали и предишните поколения. Тези системи не се правят вече за Вас, а за новото поколение, иксате или не искате, ще излезете от пазара. И на мен не ми харесват наситените цветове, неончетата и ЛГБТ флаговете, но това е подрастващата младеж и тя иска това. Те са пазарът, не вие. Майкрософт не иска да бъде повече оназ скучна компания на офис сътрудник в кубче-офис, който носи бяла риза и големи кръгли очила, а работещия е бял пушач с леко… Виж още »

дисКреатор
дисКреатор

Да, да … видях я аз тази креативност! За нещо тъпо вкараха код от 5 платформи и после тожа е в клауда. Та като пуснаха апп-а почнаха едни заявки през нета – отиде и секюрити и самостоятелност и надеждност. Ама така е защото в AWS си имало защити… и като спре нета – и апп-чето не работиииии. Ах да ама то днес къде ли нямало нет…
Креативност а?

Анти-фейк нюз
Анти-фейк нюз

И без интернет може да се ползва, това, което ще ти липсва е синхронизацията.

Искаш да направиш досаден опит за тролване, ама няма да стане.

Димитър
Димитър

@Анти, тролът си ти, сам си противоречиш

AIMP
AIMP

Мдаа, подастващата младеж иска да е различна от застаряващата, а втората и продава „свежи“ стерео-/лого- типи ?.

Да България
Да България

“Microsoft says Office is transforming into a collaborative suite that lets users work together in real-time, from almost any device.”

За това се иска редизайн и интернет и мултиплатформена унифицираност. Направи милярди като тях и тогава разсъждавай.

Истината
Истината

Явно ти трябват очила щом тея едри и отчетливи букви не ги виждаш. Доста си е красива новата, много по от предните.

Иван
Иван

Всъщност на нито една от иконите няма празен лист…

mmmm
mmmm

На мен пък ми харесва. По-разчупено, по-раздвижено, не са скучни както преди… 21 век сме хора, не 19… Света се движи а ваще убеждения и вярвания изостават и вече не са в срок на годност… Плюс никой на сила не ви кара да ги инсталирате на личните си машини 🙂

голем праз
голем праз

Че кой ползва Офис 365? Някакви лузери навярно. На Гугъл офиса е далеч по-добър.

mmmm
mmmm

Според последните отчети не са малко тези лузери 😉

AIMP
AIMP

Ми сигурно над 10Е6 фирми в „Белия свят“ и още някой друг луузер в другите държави.

Понго
Понго

Естествено няма да оправят примерно отвратителнoто рендиране на шрифта, който изглежда размазан от 2013 г. насам и е особено неприятен за очите, а ще променят иконката, която на никого не му пука как изглежда.

Да България
Да България

Не е само иконата, вземи се информирай:

“Microsoft says Office is transforming into a collaborative suite that lets users work together in real-time, from almost any device.”

Истината
Истината

То тая пародия кой я счита за система. Това си е чисто и просто тестова среда.