Microsoft махна празния лист от иконката на Word

17
2422

Microsoft за първи път от пет години обновява дизайна на иконките на офисния пакет Office 365. Промените ще засегнат приложенията във всички операционни системи – Windows, Mac, iOS и Android.

Навярно първото нещо, което ще забележат потребителите в офисните приложения на Microsoft, е че в логотипа на Word вече го няма добре познатият празен лист, който се появи още през 2007 година. Празния, готов за писане лист виждаме вече цели 11 годни. Новите иконки са част от голямото обновяване на дизайна на Office 365 и демонстрират новите възможности на офис пакета, базирани на изкуствен интелект.

Нашето ново решение се състои в отделянето на буквата и символа от иконката, като на практика има два слоя – един за буквата и друг за символа, които в бъдеще можем да обединяваме и разделяме“ – поясни главният дизайнер на Office Джон Фридман (Jon Friedman).

В промоционалните изображения можем да видим и други нови иконки – на OneDrive и Skype.

Новите иконки са само част от промените, очаквани в офисния пакет. Microsoft възнамерява значително да опрости интерфейса и да добави поддръжката на Fluent Design. Обновяването ще започне след около месец, като първи ще го получат мобилните приложения и Office 365.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари