fbpx
1.1 C
София

Microsoft може да раздели Windows за по-бързи актуализации

Най-четени

Изглежда, че Microsoft планира основна ревизия на това как новите функции и актуализации се доставят на Windows потребителите по света, като от компанията си поставят да цел да ускорят процеса по актуализиране, предоставяйки различни функции и актуализации като отделни изтегляния от Microsoft Store на малки части, а не като единична голяма актуализация, както сме свикнали до сега.

Известният съветник на Microsoft WalkingChat забеляза в скорошното издание на Fast ring (бързия цикъл на обновяване на Windows), че Microsoft може да направи промени в начина, по който актуализациите стават част от операционната система с ново приложение в магазина на Microsoft наречено „Windows Feature Experience Pack“

Това може да не изглежда кой знае каква промяна, но WalkingChat смята, че може да означава, че Microsoft ще доставя актуализации и нови функции отделно и независимо една от друга в бъдеще чрез това приложение.

По-опростено

Това означава, че Microsoft може да пусна нови функции, да ги актуализира и дори да ги премахва поотделно, вместо да ги пуска като основна актуализация на цялата операционна система, както правеше през всички тези години.

Тези огромни актуализации не само изискват доста време за създаването си (съответно и за изтегляне и инсталиране от страна на потребителите), но Microsoft няма много късмет в последно време с наскорошните големи актуализации на Windows 10, както всеки вероятно пословично е разбрал през изминалите месеци голяма част от съществените ъпдейти по ОС отваряха значителни нови проблеми и отнемаше десетки версии, време, усилия и труд на компанията да пуска корекции за проблемите, които собствените им ъпдейти са създали.

Какво значи това?

В бъдеще бихме могли да видим по-опростена и олекотена основна версия на Windows 10, която съответно ще има и по-малък размер и само базови функционалности, като съответно ще идва с възможност да бъдат изтеглени и инсталирани допълнителни функции под формата на модули и пакети за изтегляне от Microsoft Store.

Това означава не само кардинален начин на промяна на актуализирането на Windows 10, но и потенциална възможност за създаване на още по-гъвкава операционна система, която да има редица функционалности, но те да не затлачват базовата версия и да не идват в повече на потребителите. Напълно възможно е и ако това се реализира да забравим окончателно за големите промени при актуализирането на Windows.

От корпоративна гледна точка промяната изглежда доста разумна – така не само биха могли да се решат сериозните проблеми при надграждане на Windows, които в един момент дори подриваха корпоративното доверие в Microsoft, но и да се даде възможност за създаването на нов маркетингов принцип на продаване на операционната система – чрез различни модули и функционалности. Промените биха могли да се отразят и на употребата на Windows 10 от бизнеса.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини