Microsoft назначиха Анди Лийз на нов пост

0
18

Анди Лийз беше ръководител на отдела Windows Phone към Microsoft преди от компанията да го заменят с Тери Майърсън късно миналата година. Сега бившият президент на отдела, занимаващ се с мобилната операционна система, е получил нов пост на корпоративен вицепрезидент, който ще бъде ръководител на корпоративната стратегия и развитие в компанията.

Новата позиция на Лийз го поставя малко по-високо от екипа до корпоративно развитие, воден от Марк Браун и групата по корпоративна стратегия водена от Чарли Сонгхърст. И двата екипа ще му бъдат директно подчинени. Той, от своя страна, ще се отчита на Главния финансов директор Питър Клайн.

През последната година Лийз така и не загуби титлата си „президент“, но тя не бе особено функционална. Той се занимаваше главно с наблюдаване на работата по Windows 8 и Windows Phone, макар че не бе пряко отговорен за развитието им. Може би най-значителното нещо, което Лийз направи през този период, е да участва в споразумението между Microsoft и Barnes & Noble, чийто първи плод е приложението Nook за Windows 8, което вече може да бъде купено от онлайн магазина на операционната система.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари