fbpx
20.8 C
София

Microsoft най-сетне ще коригира менюто за избор на програма по подразбиране в Windows 10

Най-четени

Изглежда, че най-новата актуализация на Windows 10 най-накрая ще коригира един от най-досадните елементи в операционната система – менюто „Избор на приложение по подразбиране“.

Вероятно сте наясно, че определени типове файлове се отварят от определени приложения, които ги поддържат. Windows 10 обикновено се опитва сам да определи кое от инсталираните приложения на компютъра е най-добрият кандидат за отваряне на даден файл, и когато бъде установено, всички файлове от този тип се отварят от него по подразбиране.

Обикновено автоматичното откриване на Windows 10 е правилно, но ако все пак се случи да бъде избрано грешно приложение или на компютъра има инсталирани няколко различни програми, които могат да отварят даден тип файлове, и изборът на Windows не съответства с предпочитаната от вас, тогава е необходимо сами да изберете приложението по подразбиране. За някои потребители това беше прекалено объркващо и досадно.

В момента панелът за избор на приложения по подразбиране представлява дълъг списък от объркващи имена на типове файлове и протоколи, като всеки един от тях има приложение по подразбиране. Може да се наложи да превъртате дълго, предвид многото различни типове файлове, за да намерите това, което търсите. Накратко, функционирането изобщо не е ефективно.

Най-простото решение

Предстоящата актуализация на Windows 10 обаче изглежда, че ще поправи много от тези проблеми с доста просто допълнение – вграждане на поле за търсене.

Това ще позволи на потребителите лесно да намерят типа файл или приложенията, които търсят, и се очаква да улесни цялостния процес.

Microsoft обещава, че тази настройка ще стане налична при следващата актуализация на функциите на Windows 10, така че това може да бъде Windows 10 20H2 Update, която се очаква да се появи по-късно тази година.

За всеки, който в момента се бори с намирането на подходящите програми или приложения за отваряне на даден тип файлови разширения, това малко решение може да донесе големи ползи и улеснения.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини