Microsoft не възнамерява да направи Edge с отворен код

3
7

Напоследък Microsoft има доста сериозни намерения по отношение на софтуера с отворен свят, върхът на които бе скорошното изказване на един служител на компанията, според когото появата на Windows с отворен код „определено е възможна“.

Обявеният наскоро браузър Edge обаче очевидно не е част от подобна стратегия.

„На този етап не планираме да направим Edge или някой от неговите компоненти с отворен код“, обяви Microsoft в официално изявление, публикувано в раздела FAQ на страницата на браузъра.

„Разбираме и оценяваме значението на това да бъдем по-отворени в нашата стратегия и основните ни технологии. В този смисъл пуснахме Microsoft Edge Platform Status, за да представяме нашите цели и да дадем достъп до нашите инженери през социалните медии. Сътрудничим си с компании като Adobe, които допринасят за енджина на браузъра и искаме да бъдем максимално прозрачни що се отнася до работата по Edge“.

Така това изказване категорично очертава непосредствените планове на компанията по отношение на новия браузър и слага край на спекулациите, че можем да видим Edge като свободно достъпен код. Компанията вече потвърди, че не иска да използва енджина с отворен код WebKit, който вече е част от Safari и Chrome.

Подобно решение не е нищо ново, предвид традиционните предпочитания на Microsoft за вътрешно създаден и затворен софтуер, но е интересно на фона на повишеното желание на компанията да споделя различни основни технологии като .NET Framework с open source лиценз.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
pedroplandThe Admiral Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pedro
pedro

Ако работи, кой го интересува дали е с отворен код?

pland
pland

кой ли го е еня за M$…
А кой го е еня…ами всеки дето иска да го инсталира.Ако е с отворен код е лесно.Така всичко,де що е бекдор или не работи правилно ще лъсне.Ама те,май нещо крият по този въпрос и затова не отварят сорса.
Затова,няма да се използва.

The Admiral
The Admiral

Хрома каточели целия код е отворен или пък андроид… Лисицата същата работа… айде не пишете, колкото да ви се вижда името в коментарите…