Microsoft: Не позволявайте на Google да ви прецака

14
38

Microsoft стартираха дръзка кампания срещу конкурентите си от Google. Целта на кампанията, която върви под наслов „Scroogled“ (игра на думи, която означава „прецакан от Google“), е да накара потребителите на Gmail да се обърнат към тяхната собствена имейл услуга Outlook. Мотивът на Microsoft е, че Gmail не защитава достатъчно безопасността на данните ни.

Microsoft повтарят това, което вече знаем – Google сканират съобщенията в имейл акаунтите ни и използват информацията от тях за успешна таргетирана реклама. Според проучвания на Microsoft, 70% от потребителите изобщо си нямали представа, че нещата стоят така, а 90% от анкетираните са се обявили против тази практика. За разлика от Gmail, твърдят от компанията, „Outlook.com вярва, че неприкосновеността на данните ви не е за продан“.

„Вярваме, че хората трябва да имат избор и контрол върху личните си имейли, независимо дали става въпрос за споделяне на данни за банковата ни сметка или снимки на семейството ни или информация за здравословното ни състояние“, твърди се още в кампанията.

Google, разбира се, имат дежурен отговор за тези обвинения. Първо, те твърдят, че сканирането става напълно автоматично и не застрашава безопасността на личните ни данни и второ, именно таргетираната реклама им позволява да предоставят почти всичките си услуги безплатно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари