Microsoft: ние създадохме клавиатура с Touch Bar панел 7 години преди Apple

3
33
Софтуерният гигант Microsoft е работил върху адаптивна клавиатура за персонални компютри през сравнително далечната 2009 година. Информацията е на уеб-портала The Verge, който публикува линк към изявлението на Microsoft.

adapt-1

Стивън Батич, директор на изследователския отдел на Microsoft, преди няколко години е работил върху клавиатура, при която функционалните клавиши се променят в зависимост от стартираното приложение. Въпреки че тогава софтуерът не бе на толкова високо ниво, в сравнение с днешните програми за сензорни интерфейси, но много от идеите, вложени в Touch Bar панела на новите MacBook Pro, могат да се видят в работата на изследователския екип на Microsoft.

adapt-2

Софтуерният гигант приключва с тази клавиатура през 2009 година, когато представя проекта „Адаптивна клавиатура„. В тази клавиатура над клавишите е поставен доста голям сензорен дисплей.

Официалната презентация на Microsoft се състоя през 2010 година. Към днешен ден тази технология изглежда остаряла, но принципът на работа на адаптивната клавиатура на Microsoft наистина прилича на сензорния панел Touch Bar в новите лаптопи на Apple.

В момента Apple приема предварителните поръчки за закупуване на MacBook Pro със сензорен панел. Продажбите на новите лаптопи започват в края на този месец.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари