Microsoft обвини производителите за слабите продажби на Windows 8

16
54

Корпорацията Microsoft реши да обвини производителите на компютри за слабите продажби на новата операционна система Windows 8. Както съобщава ресурсът The Register Hardware, софтуерната компания счита, че липсата на достатъчно количество привлекателни за потребителите сензорни устройства, управлявани от различни версии на Windows 8, е причината за недостатъчната популярност на новата платформа.

Производителите от своя страна са на мнение, че вината за това е на самата Microsoft, която предявява твърде високи изисквания към хардуера. „Ако се бяхме втурнали да изпълняваме тези изисквания, пазарът щеше да се окаже пренаситен със скъпи hi-end устройства, за които не би имало достатъчно търсене“, смятат производителите на компютри.

Както уточнява The Register Hardware, компаниите получават от Microsoft задължителни за изпълнение препоръки за това, каква производителност трябва да осигуряват устройствата под управлението на Windows 8. Освен това, софтуерният гигант прави препоръки по отношение на съотношението на произвежданите от даден производител скъпи ултрабукове и хибридни устройства от една страна и по-евтините модели лаптопи от друга.

Microsoft планира да направи още един опит да повиши популярността на Windows 8, като пусне през идния месец на пазара таблетите Surface Pro.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари