Microsoft обновява интерфейса на браузъра Edge за Android

0
448

Софтуерният гигант обновява своя уеб браузър Edge за Android. Основното нововъведение е промяната на интерфейса на приложението. Появило се е меню за бърз достъп до историята и възможност за споделяне. Ъглите на интерфейсните елементи сега са закръглени.

В момента се провеждат алфа и бета тестовете на обновяването, което означава, че то не е достъпно за всички потребители. Според изтеклите скрийншоти, Microsoft явно е решил да направи своя фирмен браузър за Android колкото се може повече да прилича на десктоп версията.

В долната част на програмния прозорец на Edge за Android се е появило ново меню. Чрез него се дава бърз достъп до функции като създаване на нов раздел, четене на текст, добавяне в избраните и продължаване на прегледа на уеб страницата на десктоп компютъра. Новото меню може да се променя чрез добавянето и премахването на елементи и функции.

Новият интерфейс на Edge засега не е достъпен за потребителите на операционната система iOS, но се очаква след около месец да започнат бета тестовете и за тази ОС. Самата версия на Edge за Android включва редица интересни функционалности, като например включване на тъмна тема с нощен режим, преводач, блокиране на натрапчивата реклама и синхронизация с десктоп приложение на персоналния компютър.

Microsoft усилено работи върху своя фирмен браузър и наскоро представи негова версия и за Linux.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари