Windows 8

Софтуерният гигант официално обяви датите, когато изцяло спира поддръжката на устройствата, работещи под управлението на операционните системи Windows Phone 8 и Windows 8. Отказът от тези платформи ще става постепенно.

От месец ноември 2018 година Microsoft ще престане да приема в своя електронен магазин новите приложения за Windows Phone 8.х и Windows 8.x. Съществуващите приложения ще си останат. Те както преди ще могат да се инсталират и дори да се обновяват.

От месец юли 2019 година Microsoft забранява обновяването на приложенията за старите платформи. Но ъпдейти за тях ще продължат да получават смартфоните с Windows 10 Mobile и компютрите с Windows 10. Дори и ако приложенията са създадени за Windows Phone 8.x и Windows 8.x.

В началото на месец юли 2023 година Microsoft ще премахне приложенията за старите операционни системи от своите каталози. Тези приложения вече няма да могат да работят пълноценно в компютърните устройства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
werty
werty
3 години

Чудесно,още една година без iOS и Шитдроид ☺

Истината
Истината
Отговор на  werty
3 години

О последния мазохист най-вероятно. Умрялата отдавна ос ти действа възбуждащо явно. Ама щом вярвате, че някой нещо ви поддържа сте много за психото. Има само да мечтаеш за Шитдроид.

Droid
Droid
3 години

…and who the fuck cares…

Коментар
Коментар
3 години

Доколкото разбрах, става дума за приложенията в магазина … или греша ?
Датата отдавна е обявена January 10, 2023

Истината
Истината
Отговор на  Коментар
3 години

Че те като им спрат и малкото мижави и бъгави приложения тая дата 2023 за кво им е? И отдавна тея телефончета не могат да се наричат дори смартфони, защото няма нищо смарт в едни осакатени телефони.